På tisdagen höll amerikanske presidenten Donald Trump tal på Världsekonomiskt forum i Davos, Schweiz. Han avvisade i starka ord alla klimatalarmisternas dystopier.

Det var en offensiv president som höll tal i Davos. Han fick applåd när han förklarade att USA:s regering kommer att medverka i initiativet ”One Trillion Trees”, att 1000 miljarder träd ska planteras till 2050.

Samtidigt tog han tydligt avstånd från dem som sprider domedagsprofetior om klimatet.

– För att kunna omfamna morgondagens möjligheter måste vi avvisa domedagsprofeterna och deras prognoser om apokalypsen. De är arvtagare till gårdagens dåraktiga spågummor (fortune-tellers) som vill att det ska gå illa för oss, men vi kommer inte låta det hända. De förutspådde svår överbefolkning på 1960-talet, massvält på 70-talet och slutet för oljan på 90-talet. Dessa alarmister kräver alltid samma sak: absolut makt att dominera, förändra och kontrollera varje aspekt av våra liv.

– Vi kommer aldrig att låta radikala socialister förstöra vår ekonomi, bryta ner våra länder eller avskaffa vår frihet. Amerika kommer alltid att vara en stolt, starkt och enad bastion för frihet.

– I Amerika förstår vi vad pessimisterna vägrar att se: att en växande och levande marknadsekonomi fokuserad på framtiden lyfter den mänskliga andan och väcker den kreativitet som är tillräckligt stark för att övervinna alla utmaningar – alla utmaningar med glans, konstaterade president Trump.