Det är mer regel än undantag att migranter har flera identiteter. SVT har granskat tre personer som tillsammans har uppgett minst 38 olika identiteter.

Fingeravtryck från en kvinnan i 50-årsåldern som riktade in sig på stölder från äldre personer kunde knytas till stöldutredningar i flera europeiska länder där hon totalt hade använt sig av runt 15 olika identiteter. Sannolikt handlar det om ännu fler identiteter om man räknar in de svenska uppgifterna.

– Polisen känner till att det finns ett omfattande missbruk av samordningsnummer och personnummer samt tillhörande falska eller missbrukade handlingar, säger gränspolischefen Patrik Engström till SVT.

Utvisades – ändå i Sverige med 15 identiteter

En man som utvisades från Sverige redan 2010, var tillbaka ett par månader senare. Han utvisades på nytt 2011, men var tillbaka lika snabbt och har begått nya brott och uppgett olika namn. Totalt handlar det om 15 olika identiteter i de nordiska länderna, visar SVT:s granskning.

Åtta identiteter – ljög om ålder

När en 24-åring utreddes för misshandel på Malmö centralstation framkom att han hade ett utvisningsbeslut samt att han nyligen hade fått sin ålder uppskriven med sju år. Han var registrerad under fem olika identiteter i Danmark, Nederländerna och Tyskland – och utöver det var känd under tre olika identiteter med olika medborgarskap i Sverige.

Svenska politiker agerar som om de vill öka brottsligheten

De här tre slumpvis utvalda historierna är naturligtvis bara en droppe i det kriminella hav som sköljer in över svenska befolkningen. Det är ofattbart att politiken har skapat system som ger utländska brottslingar dessa fantastiska möjligheter att begå brott i Sverige.

I botten finns den vänsterradikala kriminologin som alltid försvarar kriminella. ”De är offer”. ”Det är samhällets fel”. ”Straff hjälper inte”. Vi har hört det till leda sedan 1968.

Denna kriminologiska syn hos makthavarna i de gamla partierna gör istället en allt större del av den hederliga befolkningen till offer för våld, inbrott, stöld, förnedring och dömer oss alla till ökad oro och otrygghet.

Auktoriteter måste återupprättas

Det finns bara ett sätt att vända utvecklingen. Vi måste få politiker som vågar avfärda gällande dogmer och istället stå för att regler ska följas och de som bryter mot dem bestraffas.

Men första och viktigaste steget till att minska antalet brottslingar är att stoppa möjligheterna att ens kunna försöka. Alla id-handlingar ska bekräftas med fingeravtryck och andra biometriska data. Varje gång någon ansöker om något, från asyl till bidrag, ska dessa data lämnas obligatoriskt. Och den sökande ska medge att uppgifterna samkörs med alla tänkbara register, annars blir det avslag på ansökan.

Med en regering och en justitieminister som vill värna de svenska medborgarnas trygghet kan detta lösas relativt snabbt. Brottslingarna är ju alltid ute efter något, det gäller att täppa till beviljandet av det som begärs, alltifrån samordningsnummer, asyl, pass, bidrag eller annan förmån. Då kan missbruket minska dramatiskt.

Klagomål om krångel och inskränkningar i integriteten kommer att resas, inte minst i gamla medier, med ansvariga politiker svarar då att det är fritt att avstå från att söka det man vill ha av myndigheterna.

Denna auktoritativa mentalitet är nödvändig för att skapa rättvisa – bara de som har saklig grund ska kunna göra anspråk av välfärdsstatens förmåner. Det auktoritativa är också nödvändigt för att återskapa trygghet i samhället.

En gammal enkel och god konservativ devis är: rätt ska vara rätt. Och de som bryter mot reglerna ska sättas dit, hårt, rejält och rättvist.

Tänk vad mycket som skulle kunna bli bättre om vi fick en regering som tillämpade denna devis, istället för att som justitieminister Morgan Johansson (S) komma med undanflykter som i praktiken innebär att han underlättar de kriminellas härjningar.