För tredje natten i rad har en rad bilar, släp och husvagnar satts i brand i stadsdelen Sätra i Gävle.

Vid den första nattens bränder förstördes 14 bilar på fem olika platser i Sätra. Natten därpå brann ytterligare ett antal bilar, rapporterade SR.

Tredje natten i rad

Vid 22.40-tiden på torsdagskvällen kom larm om en brand i ett fordon på en adress i den branddrabbade stadsdelen. Två husvagnar och två släpvagnar har eldhärjats, enligt Gefle Dagblad. Räddningstjänsten varnade för att det fanns gasoltuber i husvagnarna och därmed risk för explosion.

Någon timme senare brann en bil på en parkering vid Gavlehov, nära Sätra, och något senare drabbades ytterligare en bil i Sätra. Kl 02.30 brand det för fjärde gången i regionen. Två bilar började brinna på Blodriskevägen i Sandviken, rapporterar Expressen.

– Vi får titta på om det finns något samband mellan de här personerna och med bränderna, säger polisen som under gårdagen kallade till krismöte för att ta fram en plan. Man skulle fortsätta ha närvaro i Sätra för att ”förebygga ytterligare bränder”. Men det har uppenbart inte hjälpte.