Polisen har på olika sätt, bla med helikopterspaning, försökt stävja de allt fler rånen mot äldre i särskilt Oxie, söder om Malmö. Men rånen fortsätter med fler offer för varje dag.

Sedan i hösas har rån och stölder mot äldre varit omfattade i Skåne och särskilt i stadsdelen Oxie i Malmö. Varje dag kontaktas flera äldre av personer som uppger sig vara poliser.

Den senaste tiden har flera kvinnor mellan 90 och 100 år utsatts för bedrägerier. Måndag den 6 januari var det nio äldre och tisdag den 7 januari blev minst sex personer uppringda av falska poliser. Bland annat utsattes tre kvinnor i 90-års åldern i Höllviken och Falsterbo där rånarna i ett av fallen har kommit över ett kontokort, rapporterade SR.

Tillvägagångssättet är ofta detsamma – kvinnorna kontaktas via telefon och får höra att de ska få tillbaka förlorat gods eller att de utsatts för kortbedrägerier eller liknande. Till deras hjälp kommer poliser, som dock är falska, och gör hembesök.

Tidigare i veckan satte polisen in vägspärrar och helikopter för att försöka finna rånarna, men utan resultat.

Under torsdagskvällen den 9 januari larmades polisen om flera försök till bedrägerier och stölder från äldre i Oxie, rapporterar Sydsvenskan (betalvägg).

Äldre har uppmanat att vara vaksamma, vilket är ett tecken på att Sverige inte längre klarar att upprätthålla lagarna. Kriminella härjar fritt och befolkningen måste skydda sig själv så gott den kan. Politiker är fullt upptagna av att godhetsknarka och har inte tid med statens kärnuppgifter – skydda sina åldringar i 100-års åldern mot rån och stölder.