Det är en skam att vi har en justitieminister som inte tål kritik i yttrandefrihetens namn. Han är en styggelse för Sverige.

I ett häpnadsväckande twitterinlägg häromdagen ansåg Morgan Johansson (S) att man inte får kritisera den socialdemokratiska regeringen som svag och handlingsförlamad.

När ledarskribenten Ivar Arpi i en SVT-panel sagt att regeringen ”är en styggelse på alla sätt” så lyder Johanssons dom: ”respekterar inte demokratin”.

Han är en verklig prinsessa på ärten, den där Mogge.

Han tål inte att få kritik.

Men en demokrati bygger på att det finns en opposition som kan utmana regeringen. Och om folket så vill, sparka ut regeringen och ersätta den med oppositionen.

Om Morgan Johansson vill slippa opposition borde han flytta till Iran, som S-regeringen alltid gullar med. Där fängslar och skjuter man ihjäl oppositionella. Där skulle kanske Johansson trivas bättre.

Justitieministern svamlar sedan om att januaripartierna har 166 mandat i riksdagen. Men det är ju inte ens majoritet! Och även om regeringssidan skulle haft majoritet, får den – om man följer demokratiska principer – räkna med kritik och motstånd.

Det är Morgan Johansson som inte respekterar folkviljan när han kräver lydnad. Han har här visat sina djupt antidemokratiska attityder. Att en minister slår mot oppositionens rätt att uttrycka kritik är skrämmande.

Ett regeringssamarbete byggt på förakt för väljarna

Ingen regering i modern tid har tillkommit på så falska premisser som den nuvarande. Två av partierna, C och L, lovade väljarna att rösta fram en borgerlig statsminister, men ändrade sig efter valet.

Socialdemokraterna lovade väljarna att inte sänka skatten för höginkomsttagare, att inte införa marknadshyror, att bekämpa uppluckring av anställningstryggheten. Nu har man gjort upp med C och L om att göra precis det man lovade att inte göra.

Det är för att försöka dölja detta som Morgan Johansson tillgriper den marxistiska doktrinen om att hellre angripa motståndare än tala om sin egen politik. Meningen är att flytta diskussionen bort från Socialdemokratins fiasko.

Men Johansson kommer inte att lyckas med det. Svenska folket har börjat genomskåda att Socialdemokratin inte längre förmår hantera verkligheten. Likt rädda barn om natten, ligger Stefan Löfven och Morgan Johansson under täcket, men till skillnad från barn som är rädda för spöken, är sossarna rädda för den verklighet man är satt att hantera.

Det finns bara ett svar på denna situation: den odugliga regeringen måste avgå!