En känd rappare är häktad för mordet som skedde på natten till nyårsaftonen i Rinkeby. Vilka är det som regerar i svenska förorterna?

En rappare som hyllats i svenska medier häktades på fredagen av Solna tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord. Totalt har sju män suttit frihetsberövade misstänkta för mordet. Fyra har dock släppts på fri fot.

Att de som är förebilder i exempelvis Rinkeby ägnar sig åt mord och andra grova brott är alarmerande. Det visar hur djup anarkin är i svenska förorter. Här gäller inte längre svenska regler. Här råder djungelns lag. Den som dödar flest anses ha högst anseende.

Så har det länge varit i Mellanöstern och Afrika. Men nu har den sortens rättsstatliga sammanbrott börjat sprida sig i Sverige.

Frågan är hur långt det ska få gå innan svenska väljarkåren väljer att avsätta de partier som låtit denna avveckling av civilisation ske i vårt land.

Jag tror, till skillnad från många jag talat med, att det fortfarande går att vända utvecklingen. Svensk lag kan åter börja gälla i förorterna. Gängen kan krossas med en poliskår som backas upp av en regering med ryggrad. Arbetsmoral och lojalitet mot det svenska samhället kan återskapas av en regering som med stolthet och energi sprider den svenska kulturens framgångsrika traditioner och seder.

Det handlar om attityd. Att våga stå för det svenska. Att inte skämmas. Att inte skrämmas av vänsterns hatfyllda pratkvarnar. Med fast hand kan makten över hela det svenska territoriet återtas.

Men det kräver en annan riksdagsmajoritet.

Ju förr den kan ändras, desto bättre.