Många i den svenska medelklassen förespråkar mångkultur och allas lika värde, så länge det inte drabbar de egna barnen. Man kan rösta MP men gör vad som krävs för att barnen ska besparas resultatet av den svenska migrationspolitiken.

I en debattartikel i Expressen föreslår Per Bolund och Annika Hirvonen Falk, ledande företrädare för Miljöpartiet, att det fria skolvalet ska slopas och närhetsprincipen ”förändras”. I klartext innebär detta så kallad ”bussning”, vilket innebär att barn från villaområden, där välbeställda svenskar har bosatt sig, ska bussas till Ahmeds skola för att Ahmed ska integreras i det svenska samhället.

Se deras uppsyn när de får beskedet

Det är en hysteriskt rolig tanke. Här har det välutbildade helsvenska paret ”Henning och Linamaria” röstat på sådana som Bolund och Hirvonen Falk, och sedan (självklart) satt sig i säkerhet i ett helsvenskt villaområde, där man i lugn och ro kan isolera barnen från multikulturen i invandrartäta förorter.

Jag vill så gärna se deras uppsyn när de öppnar brevet, där det står att deras barn ska placeras i Rinkebyskolan.

Det är ju så, jag känner flera sådana familjer, att den svenska medelklassen förespråkar mångkultur och allas lika värde, så länge det inte drabbar de egna barnen. Då går flyttlasset, oavsett politiska preferenser. Man gör helt enkelt vad som krävs för att barnen ska besparas resultatet av den svenska migrationspolitiken. Så visst kan vi se logiken i att dessa familjer faktiskt får leva med konsekvenserna av vad man har röstat på.

Tvingas lära sig muslimsk kvinnosyn vid tretton

Ett problem bara. Jag har inget otalt med Hennings och Linamarias lilla dotter i skolåldern. När jag tänker rätt på saken vill jag inte att hon ska bli kallad ”svennehora” och tvingas konfrontera muslimsk kvinnosyn vid tretton års ålder. Ja ni får ursäkta den rättframma tonen, men det är i klartext vad som kan vänta svenska tjejer i förortsskolorna. Killarna riskerar att rånas och förnedras.

Det är, bland annat, detta som välbeställda barnfamiljer familjer har i åtanke när de köper en villa för flera miljoner intill ”rätt” skola, på behörigt avstånd från ”fel” skola. Närhetsprincipen – ja tack.

Fria skolvalet offras för migrationspolitiken

Miljöpartiet har länge förnekat det som alla kunde se, att den svenska skolan höll på att segregeras, och har arbetat hårt för att det ska bli ännu värre. När man nu vaknar upp till en obehaglig verklighet, som man desperat måste göra något åt, ja då är det inte migrationspolitiken som ska åtgärdas, utan det fria skolvalet och närhetsprincipen.

Svenska barn ska lösa integrationen åt Miljöpartiet, som uppenbart har misslyckats.

Med detta sagt finns, trots allt, ett korn av sund analys bakom Miljöpartiets utspel. Någon form av blandning behövs. I princip skulle man behöva göra om de segregerade skolorna till parkeringsplatser och fördela deras elever, så att minst 80 procent av barnen i en klass har svenska som modersmål. Motsvarande politik förs i danska Holstebro, med utmärkta resultat. Det inte rocket science att invandrarbarnen då snabbt tar till sig majoritetens språk. Och värderingar.

Nu till en uppenbar svårighet för svenskt vidkommande. Detta blir ju inte speciellt enkelt i städer där uppemot hälften av barnen har utländsk bakgrund, vilket är fallet i svenska storstäder. I Malmö ligger siffran runt två tredjedelar. Med Miljöpartiets politik ska de återstående svenska eleverna alltså fördelas över Malmö, med resultatet att deras föräldrar snabbt flyttar bort från stan.

Malmö kallas även ”framtidsstaten”, eftersom den redan är vad stora delar av Sverige håller på att bli. Vart flyttar man då?

Gör om, gör rätt

Med andra ord, Sverige går en ”spännande” framtid till mötes. Detta vet barnfamiljerna mycket väl om och det är på sina håll nu ett frenetiskt kattrakande efter platser i de skolor där socialt väletablerade elever fortfarande är i tydlig majoritet. Någon riktigt bra politisk strategi finns egentligen inte längre, men som en första akut åtgärd måste migrationspolitiken göras om, vilket innebär att Miljöpartiet måste bort från regeringen.

Sen kan vi börja skissa på en hundraårsplan för att, på sikt, komma tillrätta med segregationen i skolan.