En kvinnlig anställd vid Region Jönköpings län kom inte till jobbet en dag. Hon uppgav att hon inte hade pengar till bensin. Kvinnan har nu fått en skriftlig varning från arbetsgivaren på grund av ogiltig frånvaro.

Det var i oktober som den anställde inom Region Jönköpings län inte dök upp på sin arbetsplats. Hennes skäl för att inte komma till jobbet var att hon inte hade pengar till att tanka bensin i sin bil.

Hennes chef har vid två tillfällen sagt att det inte är ett giltigt skäl för att stanna hemma från jobbet. När hon sedan uteblev igen fick hon en skriftliga varningen där det framgår att fortsatt misskötsel kan leda till uppsägning, rapporterar SVT.

Det svenska bensinpriset är extra högt eftersom 60 procent är skatt. Från årsskiftet 1 januari 2020 försämras dessutom reseavdraget för resor till och från arbetet.