I DN framför Per Svensson utan minsta tillstymmelse till bevis den grova anklagelsen att Mattias Karlsson (SD) har sågat ner Zlatan-statyn i Malmö. Det väcker misstankar om att det är Pelle som sågat ner statyn för att fullfölja sin viktiga livsuppgift om att smutskasta Sverigedemokraterna.

Det var sedan Ibrahimovic köpt in sig i Stockholmsklubben Hammarby som sabotagen började mot statyn i Malmö, där hans startade sin fotbollskarriär.

Det finns samtidigt ingenting som talar för att landets största parti skulle bry sig om en staty. Därför är det större sannolikhet att det är Per Svensson själv som sågat ner statyn, detta för att i DN kunna anklaga SD och använd ännu en chans att framföra lögnaktig smutskastning mot partiet.

Pelle Svensson får inte mycket stöd i sociala medier för sin insats som spågumma och medium. Däremot en hel del kritik. Här fyra exempel.

Per Svensson agerar som ”en korsning av Hercule Poirot och kommissarie Clouseau”, skriver Thomas Gür.

”Imponerande hängivenhet. 99 av 100 hade inte hittat SD-vinkeln här”, kommenterar Expressens Viktor Barth-Kron.

”SD-tourettes på DN. Det blir verkligen löjeväckande.”

”Journalistyrket verkar numera vara tävlan i sagoberättande istället för verklighetsbeskrivning.”

Oro i socialliberala lägret

Mattias Karlsson kommenterade igår (innan Pelle agerat medium i DN) att han i medier mötts av mycket personangrepp på senare tid:

”Trots att jag avgått som gruppledare och tagit ett steg åt sidan i den politiska hierarkin, så har jag den senaste tiden, så gott som dagligen, attackerats personligen i rikspressen. Vad detta kan bero på kan man såklart endast spekulera i. Kanske är det så att mina aviserade planer på att börja utmana den vänsterliberala hegemonin inom de samhällssfärer som de idag totalt kontrollerar kan ha orsakat en viss oro inom det socialliberala lägret och att ansträngningar för underminera tilltron till min person och mina idéer därför känns motiverat från deras sida i detta läge? Kanske är de bara fast i ett flock-beteende och har inget bättre för sig än att angripa just mig just nu? Vem vet?”