Ett gift par i 85-årsåldern misshandlades grovt på torsdagskvällen på sin ensligt belägna gård på Österlen och tvingades lämna ifrån sig smycken och värdesaker till rånarna.

Ett flertal liknande rån har begåtts i Skåne de senaste veckorna. Ingen är gripen. Polisen har gått ut på Facebook och varnat för gårdsrånarna.

På torsdagskvällen trängde två män och en kvinna trängde sig in och hotade det gamla paret som bor på gården, enligt ett vittne. Mannen fick föras med ambulans till sjukhus sedan han utsatts för mycket våld och blödde kraftigt.

Även hustrun ska ha blivit slagen för att förmås att lämna ut pinkoderna till parets betalkort. Rånarna tog även med sig parets bilnycklar för att hindra dem från att köra efter.

En granne hjälpte dem att slå larm till polisen. Polisen avvaktade dock med att kommunicera ut vad som hänt. Först vid 22.45 kom ett pressmeddelande om händelsen.

– Vi undersöker och utreder ett eventuellt samband med tidigare rån, säger man från polisens ledningscentral i region Syd.

– Det finns likheter med de rån som inträffat tidigare. Så givetvis undersöker vi om det finns något samband, säger polisen till Kvällsposten.

.