En buss med passagerare har beskjutits i centrala Luleå. En explosion har skett natten till onsdagen i Malmö. På onsdagsmorgonen har en sprängning också skett i Norrköping.

Enligt bussföraren fanns det omkring 15 passagerare ombord på bussen i Luleå när den utsattes för den misstänkta skjutningen för en dryg vecka sen, men kommit till riksmediernas kännedom under gårdagen.

Den jourhavande förundersökningsledaren uppger nu för Norrbottens media AB (som äger flera lokaltidningar) att ingen namngiven misstänkt finns och man tror att det handlar om samma slags vapen i och med att det är samma sorts skador, rapporterar P4.

Sprängning i Malmö

En sprängning har inträffat i anslutning till en byggnad i stadsdelen Annelund i Malmö. Polisen fick larm kl 22.30 på tisdagskvällen, och nationella bombskyddet har sänts till platsen.

Ingen person har skadats fysiskt, men fönster och fasaden på byggnaden har skadats. Ett stort område har spärrats av, eftersom det inte kan uteslutas att det finns fler föremål som kan sprängas, rapporterar Aftonbladet.

Flera skadade vid explosion i flerfamiljshus i Norrköping

En kraftig explosion har skett två trappor upp i ett flerfamiljshus i Norrköping. Räddningstjänsten fick larm om en explosion inomhus vid 06.15-tiden på onsdagsmorgonen.

Brand uppstod och flera fönster har krossats av smällen.

– Det är fortfarande okänt antal personer men det ska vara lättare skador, säger inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland till Expressen.

Samtliga boende i huset har fått evakueras och polisens nationella bombskydd är på väg.