Joakim Lamotte tillhör de få journalister som bevakar verkligheten. För det får han ta emot en flod av hat och hån från kända journalister och högt uppsatta socialdemokrater.

Svensk offentlighet är verkligen avslöjande. Högt uppsatt socialdemokrater och fackföreningsföreträdare hatar en journalist därför att han opartiskt visar upp hur verkligheten i förorterna ser ut.

Den vänsterextreme Robert Aschberg, som tragikomiskt nog är Publicistklubbens ordförande, hatar journalister som skildrar verkligheten. Aschberg hävdade i Aftonbladet att det var ofarligt att filma i förorter, som Kronogården i Trollhättan. Joakim Lamotte bjöd in Aschberg att delta i hans livesändning från Trollhättan, men Aschberg dök naturligtvis inte upp. Under sändningen blev Lamotte hotad, misshandlad och rånad på sin utrustning – trots att polisen var på plats. 

I Aschbergs anda spyr nu en rad socialdemokrater ut sitt hata mot Lamotte. Man skjut på budbäraren, som pekar på brister i samhället.

Här är bara några hatfyllda tweet. LO:s politiske sekreterare Mats Erikson, tidigare på Utrikesdepartementet och Statsrådsberedningen, har spridit en mängd nedsättande omdömen. Det började med att han skrev ”Ja, stackars Lamotte” och länkat till Aschbergs hatkrönika.

I ett senare inlägg ställer sig LO-företrädaren på de kriminella gängens sida, hellre än att försvara Lamottes rätt att skildra vad som händer i svenska förorter som Kronogården i Trollhättan.

Feministen och medarbetaren i tidningen Arbetet, Mya Åhbeck Öhrman, förklarar att alla som försvarar journalistiskt grävande är idioter. Naturligtvis retweetar Mats Erikson.

Den i public service så uppburne Alexandra Pascalidou hånar Lamotte med att jämföra det han utsatts för i Trollhättan med ”att gå ner i tvättstugan”. Föraktet dryper.

Vänstern är galen

Det är bara att konstatera att vänstern har blivit galen. Det är inte bara deras politiska idéer som är verklighetsfrämmande och ogenomförbara. Deras attityd och personliga uppträdande är fanatiskt, aggressivt, totalitärt och saknar all förmåga till reflektion.

Det är viktigt att detta föraktfulla och fanatiska beteende blir klargjort för svenska folket inför nästa val.

*
Se mer: Nyheter idag i Här är journalisterna och medieprofilerna som startar hashtagg för att mobba Lamotte, Brittisk journalist bad Lamotte om ursäkt för de svenska journalistkollegorna, LO:s politiske sekreterare känner mer sympati för Kronogårdsgänget som misshandlade Lamotte än för Lamotte, Joakim Lamottes Facebooksida.