I ett uppmärksammat anförande i Europaparlamentet kritiserade Charlie Weimers (SD) den iranska regimen och uppmanade Europas ledare att ställa upp på det iranska folkets sida.

Weimers riktade sig i Europaparlamentet i torsdags till den avgående ”utrikesministern” för EU, Federica Mogherini, och uppmanade henne och andra EU-företrädare att slänga slöjorna och fullt ut stödja iranska folket i deras kamp.

– Istället för att bocka och buga inför mullorna borde europeiska ledare ge moraliskt stöd till det iranska folket.

– I våra hjärtan sällar vi oss till det modiga iranska folkets desperata rop: Vi vill inte ha en islamisk republik!

Weimers anförande har i helgen fått stor spridning i sociala medier. Det har trendat på iranska twitter (#iran), blivit delat av kända regimkritiker och översatts till persiska av exiliranska nyhetsförmedlingar.