Den amerikanske presidenten Donald Trump har åtalats för maktmissbruk av representanthuset. Men inte en enda republikan röstade för. Det gjorde inte heller fyra demokrater.

Därmed framstår hela processen som en partipolitiskt försök att sabotera för en folkvald president att utföra sitt arbete.

– Jag vet inte hur det är med er, men jag har kul. Jag är inte orolig, sa Donald Trump till tiotusentals anhängare under ett valmöte i Michigan sedan han fått beskedet att åtalet röstats igenom.

Det är idag exakt 21 år sedan president Bill Clinton åtalades för mened, att han brutit mot lagen genom att ljuga under ed. Då röstade fem demokrater och 216 republikaner för riksrätt.

I slutändan friades Bill Clinton, och han vann ökad popularitet i väljarkåren på grund av riksrättsåtalet, eftersom väljarna inte ansåg åtalet var befogat.

Mycket talar för att resultatet blir likadant nu: Trump frias och vinner ökad popularitet då väljarna ser hur den demokratiska oppositionen försöker sabotera hans presidentarbete.