Nu meddelar regeringen och samarbetspartierna C och L att man skjuter upp den kritiserade reformeringen av Arbetsförmedlingen.

Förändringarna av Arbetsförmedlingen som står i Januariöverenskommelsen skjuts upp minst ett år, skriver Januariavtalspartierna i Aftonbladet Debatt.

Detta efter den hårda kritiken, och hotet om misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) från övriga riksdagspartier.

JÖK-partierna backar även från Centerpartiets hårt kritiserade krav att reformeringen ska bygga på lagen om valfrihet, LOV.

”Den senaste veckan har dock gjort tydligt att det finns delar i reformens utformning som behöver ändras för att skapa stöd i riksdagen. Regeringen har därför tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna nya besked om tidsplan och inriktning”, skriver de i debattartikeln.

Artikeln är signerad av Stefan Löfven, Miljöpartiets språkrör Per Bolund, Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och Centerns tillförordnade partiledare Anders W Jonsson.

V drar tillbaka misstroendeförklaring

Efter detta besked har Vänsterpartiet dragit tillbaka hotet om misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Också M och KD meddelar på förmiddagen att de inte kommer att gå vidare med misstroendeförklaringen.