Dödsskjutning i Kristianstad, dödlig knivattack i Boden och skottskadad i Uppsala. Så ser facit för det senaste dygnets våldsbrott på allmän plats ut.

Boden, kl 14.30

Vid halv tre-tiden på torsdagseftermiddagen knivhöggs en grabb i tonåren utanför tågstationen i Boden, rapporterar NSD. Tidningen rapporterar att flera personer blev vittnen till händelsen.

Polisen spärrade av stationen i Boden och tågtrafiken har stoppats. Senare bekräftade polisen att en person har avlidit i Boden. Två personer har gripits misstänkta för mord.

Uppsala, kl 22.14

En man skadades i en skottlossning i Eriksberg i Uppsala under torsdagskvällen. En intensiv jakt på gärningsmän pågick under natten och fyra personer har anhållits, skriver UNT.

Mannen har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget var fortfarande vid tretiden på natten oklart och mannen hade ännu inte hörts av polisen.

En förundersökning om mordförsök är inledd.

– Vi har lyckats gripa fyra personer som alla är anhållna på sannolika skäl, säger polisen.

Kristianstad, kl 23.09

Flera larm inkom sent på torsdagskvällen om skottlossning i området Gamlegården i Kristianstad. Patruller skickades ut – och hittade en skottskadad person utomhus på Bataljonsvägen.

Den skjutne var en 25-årig man som fördes till sjukhus med ambulans. Han dog av sina skador, meddelar Region Skåne och polisen. Mannens anhöriga är underrättade.

Enligt uppgifter till Kvällsposten blev personen skjuten på innergården, utanför en port. Polisen uppger att de jagar minst två gärningsmän.