Den kvinna som knuffades framför ett godståg vid järnvägsstationen i Lund är svårt skadad. En man misstänks för försök till mord.

Polisen larmades vid 22.30-tiden om att en kvinna blivit påkörd av ett tåg. Vittnen berättade sedan att hon blev knuffad av en man – uppgifter som styrks av bilder från övervakningskameror. Kvinnan fördes med allvarliga skador till sjukhus.

– Det finns ingen relation mellan de här personerna som vi känner till, säger vakthavande befäl vid polisen enligt Aftonbladet.

Mannen har enligt polisen ingen känd koppling till kvinnan. Motivet är okänt. Den gripne mannen kommer att förhöras under dagen.

Det har blivit allt vanligare att personer knuffas framför tåg. Det har hänt i Stockholms tunnelbana och en åttaåring pojke dog tidigare i höst sedan han knuffats framför ett tåg på centralstationen i tyska Frankfurt am Main.