Mitt under julhandeln i Farsta Centrum i södra Stockholm gick ett avloppsrör sönder – och flera besökare dränktes i avföring och urin.

Strax efter klockan fyra på söndagseftermiddagen – mitt under julruschen – sprack ett rör läck inne på en hamburgerrestaurang i Farsta centrum, rapporterar Aftonbladet.

– Jag fick jättemycket vatten över mig, och blev sjödränkt från topp till tå. Det var äckliga klumpar i vattnet, säger en julhandlande kund.

Många trodde att det var ett attentat eftersom det lät som en explosion när röret brast.

Efter olyckan samlades de drabbade besökarna i ett personalutrymme i gallerian. Där fick de vänta i flera timmar innan de förseddes med ombyte – som hade inhandlats i en närliggande klädaffär.

Fastighetschef för Farsta centrum säger att det var ett avloppsrör som gled isär ovanför restaurangen.

– Väldigt oväntat sprutade innehållet på dem som satt och käkade hamburgare, säger fastighetschefen till Expressen.

Köpcenterets personal fick ta hand om kunderna.

– Vi hade ett bra samarbete med väktarna och städarna som var snabbt på plats. De besökare som drabbades fick möjlighet att duscha i personalutrymmet. Sedan sprang vi och köpte kläder till dem, så att de kunde åka hem för dagen. Det kommer att bli ett vidare ärende för de besökarna, och vi får kompensera dem på ett bra sätt.

Farsta centrum stängdes i huvudsak ned. Detta för att kunna utföra sanering. Man räknar med att kunna hålla öppet under måndagen.