I en artikel om hur 25-åriga ”Josefin” blir grovt misshandlad av sin partner nämns aldrig att han är från Irak. Han har nu dömts till fängelse men kan inte utvisas eftersom han fått svenskt medborgarskap.

I ingressen skriver Dagens Nyheter: ”När bilderna av Josefins sönderslagna kropp skulle visas i domstol väcktes frågan om de skulle sekretessbeläggas – för Josefins skull.  Hon sa nej. Åklagaren sa nej. De var överens: Det här måste alla se. Det är så här det ser ut – våldet, kvinnohatet.”

Tidningen skriver sedan om ”kvinnohatet i samhället” – utan att nämna att Josefins partner heter Omar, är från Irak och folkbokfördes i Sverige 2009. Han blev svensk medborgare 2015.

I polisförhör uppger Omar att Josefin ”har piskat sig själv”. Detta eftersom ”hon blivit påverkad av muslimska pilgrimer”.

Josefin säger i polisförhör att han slagit henne med bälte, aluminiumrör, kabel, utdelat boxningsslag, örfilat henne, dragit sönder hennes hår. Han tagit stryptag på henne. Vid ett tillfälle har han tagit ner henne i hissen och sagt att han ska hälla bensin över henne och tända på.

I förra veckan dömdes Omar av Nacka tingsrätt till fängelse i åtta år för synnerligen grov misshandel, grov misshandel i flera fall och grovt olaga hot. Däremot kan han inte utvisas eftersom han är svensk medborgare.