Ulf Kristersson (M) har i dag träffat Jimmie Åkesson (SD) på sitt tjänsterum i riksdagen. Det är första gången de båda partiledarna träffas för ett enskilt möte.

I somras åt Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor lunch tillsammans för att tala om politiska läget. Nu har Åkesson också träffat Ulf Kristersson i enskilt möte.

I ett inlägg på Facebook skriver Kristersson att han i dag bjudit in Åkesson till en träff på sitt arbetsrum. Med på mötet fanns även partiernas gruppledare.

– Jag ville träffas just för att diskutera ett antal viktiga frågor för landet, där våra partier har snarlika uppfattningar, skriver M-ledaren.

Åkesson kommenterar också mötet i Facebook och berättar vad de talade om.

– På mötet diskuterades bland annat hur vi ska komma tillrätta med den allvarliga kriminaliteten i vårt land, något som regeringen verkligen har misslyckats med, men också hur den framtida invandringspolitiken och energipolitiken bör utformas.

– Även om Sverigedemokraterna och Moderaterna är två olika partier, finns det många beröringspunkter i en rad olika sakfrågor. Mötet var givande, konstruktivt och bådar gott inför framtida samarbeten i ett nytt politiskt landskap, skriver Åkesson.

– Det var hög tid och vi hade viktiga saker att prata om, summerar Kristersson.