En person är död efter skottlossning mot restaurang i Malmö och en svårt skadad funnen utanför. Polisen fick larmet vid 21.03 på lördagskvällen.

Skottlossningen skedde vid en pizzeria på Möllevången i Malmö, bara ett fåtal minuter efter en explosion i de västra delarna av centrala Malmö. Enligt vittnesuppgifter till Sydsvenskan ska skott ha avlossats in genom fönstren till restaurangen.

En person har förts från området till akuten i en privat bil. Han låg enligt uppgift på gatan utanför. När polisen kom fann de en andra person skjuten inne i restaurangen.

– Vi larmas till restaurangen och anträffar där en person med misstänkta skottskador, säger presstalesperson vid polisen i region syd till Kvällsposten.

Region Skåne meddelade senare att den ena grabben har avlidit och att den andra vårdas för livshotande skador. Båda uppges vara mellan 15 och 18 år. 

Efter skjutningen flydde två misstänkta gärningsmän platsen på cykel, uppger vittnen för Sydsvenskan. Senare tog polisen en cykel, som var slängd på Klaragatan en knapp kilometer bort, i beslag.