Förtroendet för Jimmie Åkesson (SD) fortsätter att öka. I de tre storstadsområdena har han nu större förtroende än både Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M).

I senaste Sifomätningen har man skiljt ut storstadsområdena när man frågat om partiledarnas förtroende. Ett uppseendeväckande resultat är att Jimmie Åkesson har högre förtroende i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö än vad de två statsministerpartiernas ledare har.

Här uppger var tredje väljare att de nu har stort/ganska stort förtroende för Jimmie Åkesson. Bara Ebba Busch Thor har högre förtroende än honom, rapporterar Expressen.

Resultatet bryter mot den gängse bilden av att det framför allt är i de mindre städerna och i glesbygd som Sverigedemokraterna har sin bas. Men utfallet stämmer med trender i tidigare mätningar i hösten som visar att SD går framåt i bland annat Stockholm, där partiet tidigare haft svårt att nå ut.

Hela landet

Sett till hela landet ligger också Ebba Busch Thor (KD) i topp med förtroende hos 35 procent av väljarna. Här tar Stefan Löfven (S) andraplatsen med 32 procent och Jimmie Åkesson (SD) tar brons med 30 procent. Sedan följer Jonas Sjöstedt (V) med 29 procent, Annie Lööf och Ulf Kristersson med 27 procent, Nyamko Sabuni och Isabella Löven på 11 procent och jumbon Per Bylund på 9 procent.