En socialdemokratisk politiker i Helsingborg fick flera sex-sms från en partikollega 2017. Nu döms mannen som skickade meddelandena till dagsböter.

Telefonmeddelandena skickades från en kontantkortstelefon. Telefonen, och det sim-kort som hör till telefonen, hittades när polisen gjorde en husrannsakan i mannens hem, rapporterar Lokaltidningen.

De grovt sexuella meddelandena hade undertecknats med en annan partikollegas namn. Men tingsrätten i Helsingborg har bedömt att denne person, vars namn alltså angavs i sms:en, inte har någonting med den här sexaffären att göra.

Mannen som rätten nu har konstaterat var den som skickade sex-sms:en har nu dömts för olovlig identitetsanvändning och sexuellt ofredande. Böterna fastställs till 19 500 kronor samt 5 000 kronor i skadestånd till den som mottog meddelandena, enligt Helsingborgs Dagblad.

Den nu dömde mannen är fortfarande medlem i Socialdemokraterna, men har idag inga politiska uppdrag.