KOMMENTAR. Allt fler inser nu att det demokratiska partiets försök att fälla president Trump i riksrätt är ett enormt fiasko. Vänstern är rädd att möta Trump i val, men deras juridiska trixande kan nu slå tillbaka.

Stödet för riksrätt mot Trump har minskat i opinionen. Folk har inte flockats kring kongressförhören, utan mer ryckt på axlarna: ”har demokraterna inte mer att komma med?”

Efter fem dagars förhör har fortfarande inga bevis presenterats som visar att Donald Trump skulle erbjudit muta eller en olaglig gentjänst.

De som förhörs har inte hört Trump uttala någon sådan vilja, utan ägnar sig åt att spekulera om varför utbetalning av militärt bistånd till Ukraina dröjde 54 dagar.

Spekulationer räcker inte. Särskilt inte som de flesta som spekulerar är politiska motståndare till Trump.

I Washington Post skriver Marc Thiessen i kolumnen The Democrats’ impeachment bombshells aren’t exploding att det nu är uppenbart att ”kongressens riksrättsförberedelser lider ett massivt misslyckande. Deras politiska bomb exploderar inte.”

Republikanerna verkar snarare tro att riksrättsfrågan kommer att hjälpa dem i presidentvalet, skriver Marc Thiessen.

Republikanernas ursprungliga plan, att i senaten snabbt skulle avhandla frågan, har ändrats. Nu funderar de på att dra ut på processen så att den hålls igång längre och på så sätt engagera republikanska väljare mot vänsterns försök att åsidosätta demokratin.