Christoffer Hörnhagen valdes in till Järfällas kommunfullmäktige för Vänsterpartiet i fjol, men lämnar nu partiet och blir politisk vilde.

Han har på Facebook meddelat att han begär utträde från Vänsterpartiet.

– Det är ett tufft beslut att ta. Det är ändå ett parti som man har trott ska vara ett gott parti, säger Hörnhagen i en intervju med Nyheter Idag.

Han berättar vidare om vad som fick honom att ta beslutet.

– Det är saker som att vänstern är så tolerant att de har blivit intoleranta. Man pratar om sverigedemokratiska väljare som om de inte vore människor. Det är en människosyn som jag inte uppskattar och det hör man ju framför allt när Sjöstedt pratar, att han hela tiden använder skällsord som rasister och så vidare. Det tycker jag inte är värdigt, framför allt när 17 procent av befolkningen har röstat på dem.

– Sedan är det identitetspolitiken som är otroligt starkt förankrad inom Vänsterpartiet och förstör väldigt mycket, inte bara för partiet utan också för Sverige, säger Hörnhagen.

– Tydligaste exemplet på det här är hanteringen av Amineh Kakabaveh. Här har vi en person som väljer att se världen på ett sunt och nyktert sätt, då kickar vi ut henne för att hennes syn på världen inte stämmer överens med den synen vi har som identitetspolitiker.