Nyheter Idag avslöjade att Iraks försvarsminister Najah al-Shammari och hans fru uppbär bidrag från Försäkringskassan. Hur mycket av våra skattemedel skickas utomlands och till folk med dubbla identiteter?

I ansökan om bidrag från Försäkringskassan har försvarsministern och hans fru uppgett att de saknar förvärvsinkomst och att de lever på socialbidrag, uppger källa till Nyheter idag. Detta under falska namn.

– Både han och hans fru går på bidrag, berättar källan.

De bidrag som betalas ut till Iraks försvarsminister och hans fru kommer från Försäkringskassan. Ett av bidragen uppgår till ungefär 5 200 kronor i månaden och ett annat bidrag, ett flerbarnstillägg, uppgår till 4 480 kronor.

Att Iraks försvarsminister Najah al-Shammari är svensk medborgare är en uppgift som Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) känner till.

I sitt tal till Landsdagarna på lördagen kommenterade Jimmie Åkesson (SD) nyheten.

– Bara det faktum att en irakisk försvarsminister alltså lyckas bli sjukskriven i Sverige men inte den med dödlig cancer, det säger en hel del om Stefan Löfvens så kallade ”humanistiska stormakt”. Skamligt!

Det är inte utan att svenska folket kan fråga sig om hela världen kan kvittera ut sjukpenning och andra bidrag från Sverige. Är det någon som bryr sig om de svenska skattebetalarnas intressen eller är alla myndigheter befolkade av asylaktivister som vräker ut bidragsmedel till alla med utländsk bakgrund?

Man får känslan av att ingen bryr sig om välfärden för dem som finansierar den. Man är mer mån om att i godhetens namn dela ut pengarna till hela världen.

Cancersjuka får sjukpenningen indragen, men människor i utlandet beviljas utan knot bidrag. Asylaktivismen har nått en ny höjdpunkt.

Och fallet illustrerar väl vad migrationspolitiken handlar om: ska svensk välfärd gå till dem som arbetar och verkar i Sverige, eller till övriga jordens befolkning?