En av de många islamister som Säkerhetspolisen anser utgör hot mot rikets säkerhet, men som S-regeringen släppt på fri fot, har gått under jorden.

Islamisterna som släppts, trots att de utgöra hot mot rikets säkerhet, har istället ställts under anmälningsplikt hos polisen.

Enligt P4 Göteborg har en av männen misskött sin anmälningsplikt. Detta är något som Säkerhetspolisen varken vill bekräfta eller dementera.

– Anmälningsplikt innebär att man ska infinna sig på en polisstation vid en given tidpunkt ett antal gånger under en tid, till exempel en vecka. Gör man inte det så bryter man mot anmälningsplikten. Det är ju ett brott så att säga och då kan ju det utredas som en brottslig handling, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare vid Säkerhetspolisen till Sveriges Radio.

Enligt uppgifter till P4 kan han ha lämnat landet och därmed utvisat sig själv. Uppgiften kan dock vara ett villospår eftersom de som är i förvar hos Migrationsveket på inrådan av Säkerhetspolisen, när som helst kan lämna förvaret – om de lämnar Sverige i enlighet med deras utvisningsbeslut.

Den person det gäller, Abdel-Nasser el Nadi, har beskrivits som en centralgestalt inom den islamistiska miljön i Göteborg och Västsverige, rapporterar Expressen.