Tre IS-krigare fanns på den personallista som Vetenskapsskolan i Göteborg lämnade in till Skolinspektionen i samband med myndighetens utredning i september.

Vetenskapsskolan i Göteborg har fått 275 miljoner kronor från skattebetalarna genom skolpengen sedan starten 2009. 

Nu utreder Skolinspektionen om skolan uppfyller kraven för att erhålla skattemedel. Detta sedan Doku.nu och Expressen avslöjat att flera i personalen har, eller har haft, kopplingar till terrorsekten Islamiska Staten, IS.

Minst fyra anställda har deltagit på IS-sidan i kriget i Syrien, visade granskningen. Ytterligare sju anställda har under de senaste åren kunnat knytas till den våldsbejakande extremistiska miljö som Säkerhetspolisen håller ett vakande öga över.

Tidigare ägdes skolan, som bytt namn, av Abdel Nasser El Nadi, som själv klassats av Säkerhetspolisen som en risk mot rikets säkerhet, men som S-regeringen släppt på fri fot.

Trots tidigare avslöjanden har IS-personalen fått vara kvar. Tre IS-krigare finns upptagna på den personallista som skolan lämnade över till Skolinspektionen så sent som den 17 september. Två av dem med titeln lärare.