En man sköts ihjäl vid en bil i Malmö, flera skott mot en lägenhet i Linköping och explosioner i Växjö och Malmö. En natt i Sverige 2019.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning på Högaholm i Malmö. Vittnen hade då hört minst en smäll – och på platsen anträffades en man i 30-årsåldern med skottskador.

– Det låg en skadad man precis bredvid en bil, säger ett vittne Kvällsposten pratat med.

Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Strax efter midnatt meddelade polisen på sin hemsida att han dött av sina skador. Anhöriga är underrättade. Polisen har nu inlett en förundersökning om mord.

Kraftig explosion i centrala Malmö

Utöver dödsskjutning drabbades Malmö i natt också av en kraftig explosion i centrala Malmö under natten.

Polisen fick strax efter klockan 02 larm om en explosion och har spärrat av cirka 100 meter av gatan i väntan på teknisk undersökning.

– Någonting har detonerat, vi vet inte riktigt vad och väntar på att bombskyddet ska komma fram, savakthavande befäl vid polisen, strax innan klockan 04.

– Vi har skador på platsen, fönsterrutor som har gått sönder och en personbil som ska ha fått stora skador, säger polisen till Kvällsposten.

Flera skott mot lägenhet

Polisen larmades strax efter klockan åtta på torsdagskvällen till ett bostadsområde i norra Linköping. På plats uppgavs att ljudet av skott kan ha kommit från ett flerbostadshus.

– Vi har konstaterat att det har avfyrats skott som gått genom fönstren in i en lägenhet, säger vakthavande befäl vid polisen till Aftonbladet.

Flera personer fanns i lägenheten, men ingen träffades.

Kraftig explosion i Växjö: balkonger rasat

Explosionen inträffade strax efter klockan 04 på fredagsmorgonen. Då vaknade boende i Araby i Växjö av en kraftig smäll. Någonting har detonerat utanför ett flerfamiljshus i Växjö. Flera balkonger har krasats sönder. Polisens bombtekniker är nu på väg till platsen. Under tiden måste de boende i flerfamiljshuset hålla sig inomhus.

– Man känner sig inte trygg. Tyvärr är det här vardagsmat nu, säger personen som bor i området till Kvällsposten.