Från valberedningen i Sverigedemokraterna kommer nu besked om hur de vill se posterna i presidiet närmast Jimmie Åkesson.

Till ny vice partiordförande föreslår valberedningen Henrik Vinge, 31. Han är jur.kand, har jobbat på advokatbyrå, varit SD:s presschef och blev riksdagsledamot efter valet förra året. I den nya riksdagsgruppen utsågs han till vice gruppledare och kommer att tillträda som gruppledare när Mattias Karlsson lämnar det uppdraget i samband med Landsdagarna.

Det är förmodligen förklaringen till att valberedningen föreslår honom som vice partiledare, att kopplingen mellan partiet och riksdagsgruppen blir stark.

Riksdagsledamot Julia Kronlid föreslås till andre vice ordförande och stannar därmed i presidiet.

Hittills har Carina Ståhl Herrstedt varit andre vice partiordförande, men hon avgår då hon också lämnar som kvinnoförbundets ordförande, men hon är föreslagen att fortsatt vara ledamot i partistyrelsen.

Det är på Landsdagarna i Örebro 21-24 november som ombuden från hela landet utser den nya partistyrelsen för 2019-2021.