Hatet mot judar och hinduer från bland annat muslimska företrädare inom socialdemokratiska Labour har nu blivit valfråga i Storbritannien.

Inför brittiska valet 12 december anklagar flera minoriteter de brittiska socialdemokratiska Labour för att underblåsa hat mot främst judar och hinduer.

Indiska invandrarna i Storbritannien har genom Hindu Council anklagat Labour för att ”polarisera relationer mellan hinduer och muslimer”, och framför därmed samma sorts kritik mot Labour som igår framfördes av chefrabbinen om antisemitism, rapporterar brittiska parlamentets tidning PoliticsHome.

Chefrabbinen Ephraim Mirvis skrev igår att partiledaren i Labour, Jeremy Corbyn ”inte är lämplig” som premiärminister eftersom han misslyckats att ta itu med den antijudiska rasism som finns i arbetarpartiet.

Det har fått Muslim Council att svara med att anklaga konservativa Tory för islamofobi.

Den brittiska socialdemokratin har länge visat oförmåga och ovilja att ta itu med antisemitiska uttalanden framförda av partiföreträdare, några av dem på höga poster i partiet.

Jeremy Cobyn har anklagats för att krama Hamas och Hizbollah, fiender till Israel som båda klassas som terrororganisationer av EU och USA. 2009 bjöd Corbyn in representanter för Hamas till parlamentet och kallade dem ”vänner”.

Parlamentsledamoten Naz Shah, med föräldrar från Pakistan, föreslog på Twitter att Israel skulle ”flyttas till USA”.

Vi har sett samma sorts islamistiska tendenser i svenska socialdemokratin, när ungdomsförbundet på första maj sjöng ”krossa sionismen”. Det dröjde ett halvår innan S-ledningen tog avstånd. Först när partiet förstod att omgivningen inte glömde bort SSU-agerandet ansåg man det nödvändigt att ta avstånd.