Den 15-åriga flickan attackerades av fem maskerade gärningsmän vid en viadukt i Vellinge. Händelsen är bara den senaste i en serie överfall mot tonåringar i den skånska kommunen.

Överfallet ska enligt den polisanmälan som gjorts ha inträffat vid 22.45-tiden förra måndagskvällen, när 15-åringen kom gåendes längs en cykelväg i närheten av en livsmedelsbutik, rapporterar Sydsvenskan.

I höjd med en viadukt konfronterades hon av fem personer maskerade i rånarluvor. Förövarna ska ha slagit henne och sagt att det är en personlig hälsning från en annan person. Enligt anmälan var gärningsmännen helt okända för flickan.

Händelsen, som rubriceras som misshandel och övergrepp i rättssak, är bara den sista i en serie överfall inom loppet av några veckor. I övriga fall har offren varit tonårspojkar.

En 16-åring rånades i Skanör en torsdagskväll för tre veckor sedan. Pojken ska ha attackerats av tre personer, som enligt uppgifter var maskerade med skidmasker. En av förövarna ska ha tagit strypgrepp på 16-åringen för att få honom att lämna över sin jackväst och ett skärp.

Några dagar senare, på tisdagskvällen den 22 oktober, utsattes ett par i övre tonåren för en liknande händelse på i Vellinge. Enligt polisanmälan hotade två maskerade förövare då en av 17-åringarna med kniv för att tvinga till sig nycklarna till hans moped, som de sedan lämnade platsen på.

Kvällen därefter inträffade ytterligare ett ungdomsrån i Vellinge. Den här gången mot en 15-åring, som blev påhoppad av tre okända personer. En av förövarna ska ha haft neddragen huva, en annan hade knutit en bandana över ansiktet. Gärningsmännen ska ha hotat med att plocka fram en kniv om grabben inte lämnade över en dyr märkesjacka, vilket han gjorde.

– Det finns misstänkta i ett av de tidigare ärendena, men det ligger fortfarande under utredning, säger kommunpolisen.

Man ser allvarligt på utvecklingen och hävdar att såväl polis, trygghetsvärdar och socialtjänstens fältassistenter arbetar aktivt med det här.

– Vi går igenom händelserna på möten varje vecka, och försöker öka närvaron på platserna. Men problemen rör inte bara en ort, det har varit stökigt på olika håll i kommunen, säger polisen.