I tyska staden Leipzig har sju omfattande attacker skett mot byggarbetsplatser på kort tid. Natten till måndagen sattes tre byggkranar i brand. Vänsterextrem ”milis” tar på sig ansvaret.

Polisen har hög beredskap. Enligt polistalesperson har alla byggentreprenörer informerats om faran för möjliga terrorattacker. Men att polisen skulle kunna skydda alla byggarbetsplatser är en ”illusion”, säger polistalespersonen enligt tidningen Bild. Det handlar om att bränna maskiner och sabotera utrustning på byggarbetsplatserna.

Attackerna har följts av delstatens antiterrorcenter och man riktar in sig på vänsterportaler som ”Indymedia”.

På måndagen skröt vänstergruppen ”Kiezmiliz” om att de låg bakom de senaste attackerna, eftersom företaget byggt lyxlägenheter i stadsdelen Connewitz.

Också attacken förra fredagen på byggmaskiner från ett annat byggbolag utfördes av vänsterextremister, skriver Bild. Skälet sägs där vara att byggfirman deltagit i byggande av ett fängelse.

– Vi utreder sambanden, säger polisen, men tillägger att det primärt är ägarna och inte polisen som ansvarar för att skydda byggarbetsplatser.