Som andra kommun i Stockholms län inför Täby åtgärder mot tiggeri. Nu hoppas SD i länet att än fler kommuner ska ta invånarnas vilja till förbud på allvar.

På måndagskvällen röstade Täby kommunfullmäktige för att ett tiggeriförbud ska införas från årsskiftet vid butiksentréer samt vid återvinnings- och pantcentraler där det varit stökigt.

– Jag kan konstatera glädjande att allt fler kommuner tar tiggeriproblematiken på allvar och att utvecklingen i Stockholms län går åt rätt håll, säger riksdagsman Fredrik Lindahl som också är ordförande för SD i Stockholms län.

– Jag ser även positivt på att det numera finns flera andra partier som anammar Sverigedemokraternas politik i frågor som är till stor vikt för invånarna. Det är min förhoppning att detta kommer öppna upp möjligheten för fler kommuner att inför ett förbud mot tiggeri, säger han till Samtiden.

Vid kommunfullmäktiges sammanträde på måndagskvällen röstade 34 ja och 26 nej och 1 avstod. SD, M och KD fick därmed igenom förslaget och avser att införa tiggeriförbudet vid årsskiftet.