Kvinnan var känd för att ha ett aktivt engagemang i flykting- och integrationsfrågor. Nu framkommer att hon inte bara vara lärare för utan också hade sexrelation med den unge migrant som ströp henne.

Det har länge viskats om varför äldre kvinnor är de mest engagerade i att ta hand om unga männen från Mellanöstern. Ingen har granskat om dessa unga män, som ju är i en svag ställning som outbildade i ett nytt land, blir utnyttjade av de kvinnliga migrationsaktivisterna.

Ett modernt fall av tabu som det inte talas om och som medierna inte granskar. Ett mordfall har krävts för att det alls ska nämnas att sex är en faktor i migrationsaktivismen.

Pensionerad kvinna dödad i Kil

I går väckte åklagare åtal om mord mot en ung migranten i 20-årsåldern som erkänt att han ströp en pensionerad kvinna i Kil. Kvinnan var hans lärare under asylprocessen. Och i förundersökningen framgår omständigheterna kring mordet, rapporter Expressen.

Kort efter att den unge migranten haft ihjäl kvinnan, ringde han själv larmnumret 112.

– Hej! Jag har gjort ett mordförsök.
– På vem då, undrar operatören.
– På min före detta lärare.
– Okej, vad har du gjort då?
– Jag ströp henne.
– Är hon vaken?
– Vet inte.

Kvinnan hittas död.

När polisen får tag på gärningsmannen uppfattades han som ”chockad och stundtals frånvarande”. Han stirrar rakt fram när patrullen ställer frågor.

– Det där började sommaren 2018, det sexuella, berättar gärningsmannen i förhör. Då han var elev till henne.

Den bilden bekräftas av anteckningar som kvinnan fört innan sin död vilket framgår i utredningen: Genom anteckningar som hänvisar till specifika datum kan bekräftas att den vänskapliga relationen utvecklas till en kärleksrelation någon gång under mitten av 2018.”

Förhör med personer i kvinnans närhet visar att hon hade hållit relationen hemlig.

Under 2018 och 2019 träffades eleven och lärarinnan regelbundet. Under relationens lopp har han känt skam och oroat sig över vad som skulle hända om allt avslöjades.

– Skandal, säger eleven i förhör.
– Vilket är det som är skandal, undrar förhörsledaren.
– Det hela.

I åtalet är den sexuella relation en central del i stämningsansökan. Lärarinnans dagboksutdrag, telefonkontakter och DNA-analys som visar på deras umgänge strax före mordet.

Bakom godheten döljs inte sällan egenintresse

Genom att hävda sitt engagemang för flyktingar kom kvinnan nära många unga och rotlösa män, utan att det verkade konstigt.

I Sverige råder en vansinnigt naiv föreställning att bara man hävdar det goda så är allt bra. Det gäller på makronivå där partier talar för stor invandring för att själva framstå som snälla och goda.

Men är det verkligen godhet att låta människor vandra runt halva jorden för att sedan utsättas för de enorma krav som ett högt industrialiserat land med konstig kultur och svårt språk innebär?

Och godheten på mikronivå, som att ställa upp som lärare för unga friska men i det nya samhället hjälplösa män. Är det verkligen godhet att ta dessa ungdomar från sina släktingar och kvinnor i deras egen ålder och kultur, för att låta äldre kvinnor i främmande länder erotiskt drägla efter dem?

Det vore intressant att få veta hur många unga manliga migranter som fått erbjudande om hjälp mot sexuella tjänster. Hur stor del av migrationsaktivismen är egentligen något som kan liknas vid människohandel?

Sårbarheten i att lämna sin egen kultur

Människor är inte maskiner. Varken svenskar eller afghaner. Att flytta runt människor hundratals mil och dumpa dem på fullständigt främmande platser är inte humant. Sårbarheten blir stor.

Migration för outbildade borde enbart vara en nödlösning och, när den krävs, inte ske fler mil än vad som är nödvändigt för att komma ur livsfara. Annars kan migration av outbildade utnyttjas i andra syften och då bli mer ond än god.