Etablissemangen blir bara allt mer groteska. Nu skriver DN att människors rädsla inte ska tas på allvar – det är bara propaganda från ryska nyhetsbyråer. Detta skrivs på en redaktion som gömmer sig bakom mängder med säkerhetsvakter och låsta dörrar i DN-skrapan.

Det finns ingen gräns för etablissemangens förakt mot vanligt folk. Nu hånar Dagens Nyheter föräldrar som är oroliga för att deras tioåriga barn ska rånas på mobiler och jackor på väg hem från skolan eller från träningen på kvällen. Man hånar unga kvinnor som inte vågar gå ut i sitt eget bostadsområde av rädsla för att bli våldtagna. Män blir misshandlade och förnedrade.

Källa: Nationella trygghetsundersökningen, BRÅ

Nej, rädsla måste inte alltid tas på allvar”, skriver Erik Helmerson på DN:s ledarsida.

Han ondgör sig över att statsvetaren Katarina Barrling sagt att rädsla ofta är rationell och påpekat att många liberaler har svårt att förstå detta. ”Det är som om det är de rädda som vore det stora problemet, inte det de är rädda för”, sa Barrling i radiokrönika.

Detta får DN-skribenten att falla in i tidningens rättshaveristiska fixeringar. Att svenska folket känner oro och otrygghet beror på: ”Ryska nyhetsbyråer och högerextrema nätverk pumpar ut bilder på brinnande bilar i Sverige och amerikanska presidenter talar om ’last night in Sweden’.”

Om otryggheten i Sverige berodde på ryska nyhetsbyråer och små, resurssvaga extrema nätverk skulle den ju vara väldigt enkelt att motverka.

Nej, det är människors erfarenhet av hur verkligheten har förändrats som ligger bakom den ökade känslan av otrygghet. I verkligheten instruerar poliser i barnprogram i TV hur barn ska agera när de blir rånade. I tidningar säger poliser i städer som Göteborg att man inte bör gå ut ensam när det är mörkt.

Verkligheten har snabbt blivit mörkare i det förut så trygga Sverige.

Det är Dagens Nyheter som tappat förståndet. Man vägrar se verkligheten. Man sitter bakom sina säkerhetsvakter och låsta entréer och hävdar att rädslan är påhitt.

Ja, men öppna era dörrar då, DN! Varför har ni massor av vakter och låsta entréer? Det finns ju inget att vara rädd för.

Först när DN låser upp DN-skrapan, skickar hem alla säkerhetsvakter och visar att man själva inte är rädda, kan vi börja tro på det som skrivs i tidningen.