I skånska Hörby är Cecilia Bladh In Zito (SD) kommunstyrelsens ordförande i vad som hittills varit ett minoritetsstyre. Men nu lägger SD och M gemensam budget för kommunen.

I Hörby fick Sverigedemokraterna 35,3 procent av rösterna (+14,2) i senaste valet 2018. Med 14 av kommunfullmäktiges 41 mandat blev partiet mer än dubbelt så stora som näst största parti, S med 6 mandat.

Till att leda kommunen valdes Cecilia Bladh In Zito (SD), detta med stöd av M, KD och SPI även om de inte ingått i styret.

Nu rapporterar Skånska Dagbladet (betalvägg) att hennes parti lägger gemensam budget med Moderaterna i kommunen.

På Facebook skriver Cecilia Bladh In Zito:

”SD och M i Hörby lägger gemensam budget! Jag är otroligt stolt över att samarbetet mellan SD o M i Hörby nu är ett faktum. Stort eloge till Lars Göran Ritmer och alla hans partivänner som tar klivet in i ett samarbete för att ni vill göra förändringar med oss inom SD på riktigt!”