Flera källor uppger att IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi har dödats i en amerikansk räd i Idlib-provinsen i Syrien.

Eldstrid ska ha utbrutit innan IS-ledaren utlöste en självmordsväst, skriver Newsweek.

President Donald Trump ska ha beordrat räden för en vecka sedan – Vita huset håller presskonferens senare i dag. Hittills har Trump twittrat att ”Någonting väldigt stort har just hänt!”

USA genomförde en militär operation under lördagen mot ledaren för terrororganisationen IS, Abu Bakr al-Baghdadi. Räden utfördes i Idlib-provinsen i västra Syrien och innefattade helikoptrar, stridsplan och markstrid, enligt uppgifter till Reuters.

Det amerikanska försvarsdepartementet har hög tilltro till att personen som dödats i räden faktiskt är IS-ledaren al-Baghdadi. Man inväntar bekräftelse genom DNA och biometriska avläsningar, uppger källor för CNN.