En 34-årig man har gripits i Borås, anklagad för att ha bitit och skallat en butikskontrollant efter att ha ertappats med stöld i en ICA-affär. Han har varit i Syrien hos Islamiska staten.

Mannen sitter nu häktad, misstänkt för att försedd med preparerade jackor ha begått en serie butiksstölder runtom i Sverige.

Det var en ledig butikskontrollant som lade märke till att 34-åringen betedde sig ”märkligt” i butiken i Borås. Mannen greps när han passerat utgångskassorna. Övervakningsbilder visar hur 34-åringen går till angrepp mot butikskontrollanterna.

34-åringen reste hösten 2014 till terrorsekten IS i Syrien. Hans förehavanden i Syrien är oklara.

Nu misstänks han för totalt åtta butiksstölder på olika orter. Sedan tidigare står han åtalad för en serie grova bedrägerier för cirka en halv miljon kronor. Summor som i alla fall inledningsvis misstänks ha förts ner till Syrien, rapporterar GT.