Flera personer har blivit påkörda av en stulen ambulans i Oslo på tisdagseftermiddagen.  Mannen som framförde ambulansen var beväpnad och har oskadliggjorts av polis.  Ytterligare en gärningsman söks av polis. 

Ambulansen har kapats. Sedan har man medvetet kört på flera personer i Oslo. Enligt vittnesuppgifter från platsen ska polisen ha skjutit mot ambulansen för att få stopp på den. Mannen har gripits, rapporterar norska NRK.

De två 7-månaders bebisar, tvillingar, som blev påkörda i barnvagn har förts till sjukhus. Skadeläget är okänt.

– Det startade med att ambulans kallades till en trafikolycka. Det var en bil som låg på taket. Kort tid därefter kördes ambulansen från platsen, säger polisen som jobbar utifrån teorin att föraren av den skadade bilden tog ambulansen.

Uppdatering kl 15:31

Norsk media rapporterar att mannen är sedan tidigare känd av polisen och att den kvinna som varit inblandad ”såg berusad ut”. Därför verkar det inte som att händelsen var avsett som terrordåd.