Brittiska konservativa har nu stöd av 38 procent (+3) av väljarna medan Labour får 23 procent. Ett övertag på hela 15 procentenheter. Och en remarkabel omsvängning på mindre än ett halvår.

Innan Boris Johnson blev premiärminister hade regeringspartiet Tory stöd av 20 procent av väljarna i mätning för maj, medan Labour hade stöd av 26 procent. Tory låg alltså under med 6 procentenheter i mätningar från institutet Opinium som publiceras i Guardian.

Idag publicerar tidningen en mätningen för oktober. I den leder Tory med 38 procents väljarstöd mot Labours 23 procent. Med Boris Johnson har alltså de konservativa nu en ledning på 15 procentenheter. En omsvängning på hela 21 procentenheter på mindre än ett halvår.

Boris Johnson har tagit många väljare från Labour, de som röstade för Brixit. Samtidigt har Labour vunnit väljare från Liberaldemokraterna som rasar ner till 15 procent, sedan de varit uppe i 20 procent tidigare under hösten.