Brittiske premiärministern vrider om armen på parlamentsledamöterna: Ta detta avtal eller inget avtal, för utträdet ska ske 31 oktober.

Boris Johnson har tvingat EU att omförhandla utträdesavtalet. Det presenterades idag. De kritiska delarna i förra avtalsförslaget är borta.

Mest talas det om att den tullfria gränsen mellan Nordirland och Irland ska bestå. Juridiskt följer Nordirland med Storbritannien ut ur tullunionen, men administrativt blir Nordirland kvar när det gäller tullfrihet och EU-moms. Det ska skötas, men inte vid gränsen. Och efter fyra år kan Nordirland välja att lämna denna särlösning, ett utträdesmöjlighet som inte fanns i förra avtalsförslaget.

Boris Johnson borde inte ha chans att få igenom avtalet på hemmaplan, efter alla avhopp från regeringspartiet och att samarbetspartiet DUP från Nordirland tänker rösta emot.

Men en grupp på 20-30 parlamentsledamöter från Labour har i sin egen valkrets en majoritet av väljare som vill lämna EU. Många av dem kan stödja Boris Johnsons avtal för att ha en chans i nästa parlamentsval. Detta trots att både Labour och Liberaldemokraterna sagt att deras partilinje är att rösta nej till detta avtalsförslag.

Johnson hoppas också övertyga en del parlamentsledamöter som vill stanna i EU att rösta för det nya utträdesavtalet, eftersom om de röstar nej kommer Storbritannien att lämna EU utan avtal.

Det är taktikspel på hög nivå. Motsättningarna stora. Men i botten finns en folkomröstning där brittiska folket röstade för att lämna EU. Detta måste respekteras. Allt annat vore katastrof för det brittiska politiska systemet.

*
Se mer: Sky News i EU rules out fresh Brexit delay.