En mycket grov misshandel av en man i 25-årsåldern skedde av ett ungdomsgäng i Borås i söndags. Det är inte första gången extremt våld använts av gäng i Borås mot enskilda män. Ingen är gripen.

Den bestialiska attacken skedde sedan 25-åringen sagt sa åt ungdomarna att de skulle sluta kasta ägg mot hans bil. Han misshandlades då med flera hårda sparkar mot huvudet och slag mot kropp.

Polisen rapporterade efteråt om att hela käken var avslagen, och att tänder var utslagna. Det är ett extremt våld 25-åringen utsatts för, medger polisen.

Mannen kom körande med sin bil när ett gäng på upp till 15 personer i övre tonåren började kasta ägg på hans bil. Han stannade bilen och hoppade ut för att säga till dem. Då gav dem sig på honom handgripligen med sparkar och slag.

Nu vårdas mannen efter en operation på Sahlgrenska sjukhuset och ska förhöras av polisen under måndagen.

Bilen är nästan helt sönderslagen och tagen i beslag av polisen för teknisk undersökning.

Liknande incident för två veckor sedan

Under måndagen kommer polisen att fortsätta att förhöra vittnen och de kommer börja knacka dörr i området för att se vad personer i området vet och har sett.

– Hur många vi har pratat med eller vad de har berättat vill jag inte säga just nu, men utredningsläget ser gott ut, säger polisens undersökningsledare till SVT.

För ett par veckor sedan blev en äldre man påhoppad av ett gäng i samma område i Borås. Då stannade en annan bilist för att komma till den äldre mannens undsättning.

– Då blev han också svårt misshandlad. Så vi har alltså sett den här typen av brott tidigare, säger polisen.

Nu står hoppet till att tystnadskulturen ska brytas så att det framkommer vilka som initierar och deltar i detta extrema våld som nästa gång kan resultera i mord.

Grov misshandel är brottsrubriceringen och polisen har än så länge ingen som är skäligen misstänkt för dådet.