Ännu en makthavare ger nu Sverigedemokraterna rätt. Förre finansministern Anders Borg (M) säger nu att migrationen blev för stor under alliansregeringen.

Det är i samband med att han släppt en bok med sina politiska memoarer som Anders Borg intervjuas i Aftonbladet.

Han är självkritisk på ett antal punkter. Exempelvis är han nu kritisk till migrationspolitiken som blev än mer liberal under alliansregeringens andra mandatperiod.

– Sverige hade en väldigt liberal migrationspolitik. Men det finns gränser för hur många människor man klarar av att integrera i ett samhälle. Vi skulle ha börjat bromsa långt tidigare, säger Anders Borg nu.

Men han lät annorlunda under valrörelsen 2014, strax efter Fredrik Reinfeldts budskap om ”öppna era hjärtan”:

– Jag kan se en situation där svenska folket ser att det är viktigt för Sverige, för bilden av Sverige i världen och för de värderingar vi har att vi ställer upp när världen befinner sig i kris, sa Anders Borg till TV4.

Därmed är Anders Borg ännu en av etablissemangets makthavare som nu ger Sverigedemokraterna rätt. Under Borgs tid som finansminister var det bara SD som förespråkade den linje som Borg nu ansluter sig till.