KOMMENTAR. Nu attackeras Sölvesborg för något man inte gjort bara för att man vill angripa SD, medan islamister som öppet hatar och hotar homosexuella inte kritiseras av varken Pride eller Muf.

Det slår ofta slint i huvudet på PK-samhället. Denna vecka om att Sölvesborg ska flagga traditionsenligt så att alla i kommunen känner sig inkluderade, vilket är regler beslutade av tidigare S-styre. Men detta görs nu till något förfärligt på falska grunder.

Till och med ledande företrädare i RFSL skriver att det inte är självklart att kommuner ska flagga med regnbågsflaggan. Läs här.

Pride är inte inkluderande

Det är naturligtvis helt rätt av Kolsjö att slå fast att Prideflaggan är lika politisk som partiflaggor.

Jag vill tillägga att Pridearrangörerna är allt annat än inkluderande. De har hånat och häcklat Sveriges tredje största parti och inte bjudit in det till partiledarutfrågningar inför valet förra hösten.

SD var inte inbjudna till Pride.

Pride står alltså inte för respekt för alla människor. Pride vägrar lyssna på argument från dem som har en annan utgångspunkt.

Ändå vill moderata ungdomsordförande Benjamin Dousa ställa sig in hos vänsterns totalitära krafter och åker hela vägen från Stockholm till Sölvesborg för att som jippo överlämna Prideflagga till kommunkansliet.

Man kan bara skaka på huvudet åt dårskapen.

Dödshot mot homosexuella

För vad gör Pride och Muf när det verkligen riktas hot och hat mot homosexuella från islamister?

Då tiger man.

Samtidigt som Pride och Muf pratar om flaggor, riktar islamister i Uppsala dödshot mot homosexuella.

Sverigedemokrater på torgmöte i Uppsala konfronterades av en grupp män som gav uttryck för radikala, islamistiska åsikter. Bland annat sade en av männen att homosexuella som lever ut sin sexualitet bör straffas med döden, något som fångas på band.

– En person som gör gärningen ska avrättas, säger mannen.

– Det var en lång dialog som pågick i väl över en timme, där en rad olika hårresande uppfattningar framkom, säger Simon Alm, SD:s ordförande i Uppsala, som själv var på plats.

– De uttryckte att de ville avrätta, helt enkelt, alla homosexuella som gav vika för sin sexuella läggning, säger Alm till Nyheter Idag som publicerar klipp med hoten.

Varför agerar inte Pridearrangörerna mot dessa tydliga hot? Varför uttalar sig inte Muf mot islamisternas budskap?

Den offentliga debatten är vrickad. Den slår upp oförargliga kommunala beslut, men ser mellan fingrarna på riktigt allvarliga och uppenbart hotfulla ageranden från islamister.