Arbetslösheten bland afroamerikaner har aldrig varit lägre än i augusti 2019. Och skillnaden i arbetslöshet har aldrig varit mindre än nu mellan svarta och vita.

Arbetslösheten bland svarta föll till en historiskt rekordlåg nivå i augusti, rapporterar CNN. En orsak var att fler svarta kvinnor kom i arbete.

Nu är arbetslösheten bland afroamerikaner 5,5 procent enligt amerikanska arbetsmarknadsdepartementet. För kvinnorna minskade arbetslösheten till 4,4 procent, medan den för män är 5,9 procent.

Bland de som räknar sig som spansktalande minskade arbetslösheten i augusti till 4,2 procent vilket också är en historiskt låg siffra, men inget rekord.

Minskat gap för minoriteter

Minoriteterna har generellt haft högre arbetslöshet än den vita majoritetsbefolkningen, men den har nu krympt till det minsta gapet någonsin sedan mätningarna startade i början på 1970-talet.

Arbetslösheten bland vita var i augusti 3,4 procent. Det betyder att snittet för hela den amerikanska befolkningen är arbetslösheten 3,7 procent.

Normalt brukar arbetslösheten bland svarta vara dubbelt så stor som för vita, men nu har den alltså minskat till en bra bit mindre än så, drygt 60 procent högre.

Detta sker medan president Donald Trump regerar från Vita huset.