19 procent fler våldtäkter anmäldes under första halvåret i år jämfört med samma period under förra året i Stockholmsregionen.

Statistiken visar att antalet våldtäkter i Stockholmsregionen ökar. Förra året anmäldes fyra våldtäkter per dag första halvåret, vilket ökat till fem per dag samma period i år, skriver lokaltidningen Mitt i.

Det anmäldes 890 våldtäkter under första halvåret i fjol, ett antal som ökat till 1.060 våldtäktsanmälningar under samma period i år. Det är en ökning med drygt 19 procent på ett år.

Stort mörkertal

Samtidigt finns ett stort mörkertal. Det bekräftas av uppgifter från sjukvården. På Södersjukhuset i centrala Stockholm finns landets enda akutmottagning för våldtagna. Där behandlas omkring 800 patienter per år. Av de 800 våldtagna som uppsöker akutmottagningen anmäler omkring sex av tio övergreppet till polisen.