På väg till ungdomsträning med GAIS i Göteborg på torsdagseftermiddagen blev en spelare överfallen, rånad och brutalt misshandlad.

Nu går GAIS ut i ett mail till föräldrar och varnar för att inte skicka ungdomarna ensamma med buss till träningarna i fortsättningen.

– Enligt mina källor har rånarna slagit och sparkat på spelarens huvud när han låg ner på marken, skriver den oberoende journalisten Joakim Lamotte.

Klubben uppmanar nu sina ungdomsspelarna att gå i grupper om minst tre personer från busshållplatsen till träningen, alternativt att se till att få skjuts av vänner eller föräldrar.

– Att läsa utskicket från GAIS är som att plötsligt ställas öga mot öga med det nya Sverige. För vi lever numera i ett land där otryggheten ökar och där de kriminellas verksamhet allt mer äter sig in i vanligt hyggligt folks vardag, skriver Lamotte.

– Våra regeringspartier säger visserligen att de ska bekämpa gängkriminaliteten med alla medel. Samtidigt verkar de mest bråka om vilka de inte vill prata med när de säger sig vilja samarbeta över partigränserna, skriver Lamotte.