Domarklubben i Göteborg kommer inte skicka någon domare till matcher med två lag i division 4 efter flera incidenter med hot och aggressivitet utöver det man kan acceptera.

Anledningen till att fotbollsdomarna inte tänker döma de två division 4-lagen Kortedala IF och United Africa FC är en ”rådande hotbild”.

– Vi är rädda att det ska tas till nästa nivå, säger Roberto Incorvaia, ordförande i Göteborgs domarklubb till Göteborgs-Posten.

Lokala domare har hotats och på andra sätt trakasserats i samband med matcher. I juni förvärrades situationen ytterligare. Det var då domarna i domarklubben i Göteborg började tala om strejk.

– Domare har pratat om det med oss och jag ser det som ett alternativ. En domarstrejk är en väg att gå. Vi får se hur utvecklingen blir under sommaren, sa man då från domarklubben.

Men trots varningarna om strejk har de allvarliga incidenterna fortsatt. Arbetsmiljön under framför allt klubbarna Kortedala IF:s och United Africas matcher anses vara ”under all kritik” och ett flertal domare tänker inte längre döma lagens matcher.

Upplevelserna från domarnas matcher med de två division 4-lagen har renderat i ett beslut som aldrig tidigare fattats i Göteborgs lokalfotboll.

”På grund av den rådande hotbild och det olämpliga beteende som våra domare fått utstå ifrån föreningarna United Africa och Kortedala under flertal tillfällen i årets division 4A anser vi det finnas fog för att ej deltaga i de avslutande matcherna”, skriver domarkårens ordförande Robert Incorvaia i ett mail som GP fått ta del av.

Divisionens tävlingskommitté ska försöka jobba med ”förebyggande insatser”. Under tiden får man hyra in domare utifrån.