Många har reagerat på att Dagens Nyheter publicerar helsida med bulletin från Kinas kommunistregim.

Dagens Nyheter sprider okritiskt regimpropaganda.

Officiellt är helsidesannonsen från ”Folkrepubliken Kinas särskilda administrativa region Hong Kong” som återger regimens syn på Hong Kong-protesterna. Man lovar där DN:s läsare att ”vi kommer utan tvekan återhämta oss” och att ”det gör vi alltid”.

Hongkong-borna protesterar mot ett lagförslag som skulle göra det möjligt för kommunistpartiet i Fastlandskina att få invånare i Hongkong utlämnade.

Med olika auktoritära medel försöker kommunisterna undergräva frihetsopinionen i Hong Kong, vars rättsliga system har sina rötter i den brittiska kolonialtiden. ”Ett land två system”, har upplägget kallats, sedan britternas avtal om överhöghet gick ut 1997. Utlämningar av misstänkta till fastlands-Kina är ett brott mot det upplägget.

Påverkansoperationer från Ryssland och Kina

I sin årsrapport varnar Säkerhetspolisen främst för Ryssland när det gäller påverkansoperationer mot Sverige. ”Men även andra stater, som till exempel Kina, använder den i syfte att skaffa sig ett övertag som kan användas för att påverka ett annat land”, varnar Säpo.

”DN säljer glatt sina journalister för blodspengar”, skriver Kristdemokraternas policychef Johan Ingerö på Facebook.